Dags att anmäla fel på våra lägenheter – vi hjälper dig

Willhem fortskrider med sina planer på att renovera lägenheter i Biskopsgården. För närvarande uppger bolaget att man tänker renovera ett 60-tal tomma lägenheter om året. Man ställer samtidigt krav på kraftigt höjda hyror för de nya hyresgäster som flyttar in i de renoverade lägenheterna. Detta tycker vi som boende hos Willhem är en mycket märklig prioritering. Hyresvärden har idag ett stort antal hus i Biskopsgården där det vanliga underhållet är eftersatt. Willhem borde därför istället fokusera sina resurser på att rusta upp våra lägenheter till en acceptabel standard.

Vi vill att alla fel och brister i våra hem ska åtgärdas, utan hyreshöjningar. Därför börjar vi nu en felanmälningskampanj.

I december anordnade Hyresgästföreningen, boendenätverket Biskopsgårdens framtid och Pantrarna ett möte för boende i ”bananhusen” (Köld- och Värmegatan samt Väderlekstorget). Det visade sig att det verkar finnas många gemensamma fel i lägenheterna i området:

* 26 av 27 närvarande på mötet påtalade att de har problem med fönster som drar, immar igen, är mögliga, spruckna samt omöjliga att öppna och stänga. Lika många av hyresgästerna hade problem med ventilationen och värmen, bland annat med följden att det är väldigt kallt i lägenheterna.

* 17 av 27 mötesdeltagare framförde att det har uppstått mögel, beläggning eller fuktskador i badrummet. Nästan lika många hyresgäster berättade om trasiga eluttag och nedslitna golvmattor.

Om detta är fel som återkommer i de flesta lägenheter borde Willhem åtgärda dem omgående, utan hyrespåslag. För att vi ska nå dit måste vi hjälpas åt att uppmärksamma dessa och andra problem i området, genom att anmäla felen på Willhems hemsida: www.willhem.se/serviceanmalan/

Under de tre kommande söndagarna, kan du kan få hjälp med din felanmälan av dina grannar i Hyresgästföreningens lokal på Värmegatan 10. Det kommer att vara öppet hus för felanmälan:

Söndag 19e januari kl.16

Söndag 26e januari kl.16

Söndag 2a februari kl.16

Skicka gärna också foton på felen i din lägenhet via e-post till hyreshusenibiskopsgarden@gmail.com så att vi kan öka pressen påWillhem genom att visa andra människor vår verklighet. Bilderna publiceras anonymt på https://www.facebook.com/pages/Hyreshusen-i-Biskopsgården-brister/ men du får gärna ange vilken gata du bor på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s