Hyran höjs med över 40 procent för oss som bor hos Willhem

Så illa kan resultatet bli om hyresvärden genomför sina nuvarande planer för renoveringar och höjningar av hyrorna. Rykten om detta har cirkulerat i flera år och skapat oro i stadsdelen. Nu har Willhem tagit ett steg till och börjat informera om sina planer.

De säger att vi får välja och att ingen ska tvingas flytta. Men vilka valmöjligheter ger de oss egentligen? Många av lägenheterna här i Biskopsgården är i behov av renovering, underhållet har varit eftersatt länge. För att Willhem ska göra något åt detta kräver de nu att vi ska acceptera 40-procentiga hyreshöjningar.

Och vilket val kommer alla bostadslösa låginkomsttagare, ungdomar och småbarnsföräldrar i Göteborg att ha i framtiden? Vart ska de ta vägen när de inte längre har råd att flytta till en lägenhet i förorten?

Vi anser inte att hyresgästerna ska bära renoveringarna i Willhems hus som en ny kostnad. Vi har redan betalat den genom hyran under många år.

Willhem har hittills inte varit intresserade av vad vi hyresgäster tycker. Därför får vi själva organisera oss och hjälpas åt att försöka påverka både renoveringarna och hyrorna så att de blir som vi hyresgäster vill ha dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s